MULLASSA MUISTOMME ELÄÄ

  Julkaisua voi tilata netistä osoitteella www.kpshop.fi

  Pekka Kivelä

  Kirja kertoo sanoin ja kuvin taiteilija Ilmari Wirkkalan elämästä. Hän syntyi Kaustisella 1890 ja kuoli Kuusankoskella 1973.Ilari Wirkkala oli lahjakas ja äärettömän ahkera taiteilija, joka ei kaihtanut juuri mitään taiteen ja kulttuuriviljelyn alaa. Hänen päätyönsä oli suomalaisten hautausmaiden arkkitehtuuri, jonka edistämiseksi hän teki varsin mittavan elämäntyön sankaripatsaineen, piirroksineen ja ohjeineen seurakunnille
  Kirjassa kuvataan myös Ilmari wirkkalan toisenlaiset taidot. Hän oli lahjakas piirtäjä, maalari ja kuvittaja. Ensimmäisiä töitä oli jo koulupoikana olla mukana Teuvo Pakkalan kanssa kuvittamassa aapiskirjaa. Hän kirjoiti paljon  ja tuotti kirjasia suomalaisen merenkulun edistämiseksi ja jopa purjehtijoiden solmukirjan.
  Wirkkalan kotisseutuharrastus ja sukututkimus täydentävät tämän laaja-alaisen ja ennakkoluulomattoman persoonan kuvaa. Ilmari Wirkkalan vanhin lapsi, taiteilija Tapio Wirkkala kohosi 1950-luvulla suomalaisen muotoilun ikoniksi. Kirjan tekijä on kaustislainen lehdistöneuvos Pekka Kivelä, jonka isoisä oli Ilmari Wirkkalan veli.